Hoera, we hebben ons droomhuis gevonden en gekocht! We zijn al jaren op zoek en konden het maar niet vinden. Twee weken geleden liepen we ertegenaan en in 2 dagen was de koop rond. Sinds die tijd staat ons leven op zijn kop. Dagelijks hebben we afspraken met makelaars (nu natuurlijk ook omdat we ons huidige huis te koop zetten), aannemers, bouwinspecteurs, keukenboeren, financiers, etc, etc. Ons huidige huis moet natuurlijk opgeruimd en netjes zijn voor eventuele kijkers. En dan heb ik het nog niet over de emoties behorende bij het afscheid van het huis waar we het 20 jaar ontzettend naar onze zin hebben gehad en onze kinderen groot hebben zien worden en de opwinding (leuk, inrichten!) over het nieuwe huis. Al met al een hele onrustige tijd. Wat ik overigens graag over heb voor de overstap naar ons droomhuis. Waar gaat dit verhaal nu naartoe zal je denken.

Waar ik het met jou over wil hebben is dat je kleuren kunt gebruiken om jezelf te versterken in periodes waarin je dat nodig hebt

Ik merk nu bijvoorbeeld aan mezelf dat ik veel rustige kleuren draag, zoals grijs, blauw, zwart en (gebroken) wit. Deze kleuren geven mij rust en vertrouwen in deze hectische tijd. En als ik slecht heb geslapen en echt iets voor elkaar wil krijgen dan kies ik voor 1 felle kleur in mijn outfit om mezelf wat extra power te geven.

Het is bekend dat je kleur kan gebruiken om je eigen natuurlijke kleuren beter uit te laten komen en om de juiste uitstraling te creëren (zakelijk, casual, etc.). Maar je kan kleur dus ook gebruiken om je innerlijk te versterken. Het is een geweldig middel omdat het laagdrempelig is en geen bijwerkingen heeft. Vaak gebruiken we de ondersteunende werking van kleur al deels onbewust. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van zwarte kleding als je onzeker bent of niet helemaal lekker in je vel zit.

 

Hoe mooi zou het zijn als je dit dagelijks bewust zou kunnen toepassen om jezelf te ondersteunen en zo meer te bereiken?

Je kan hier zelf mee aan de slag door elke ochtend bij het uitkiezen van je outfit jezelf af te vragen waarom je voor die kleuren kiest. Wat voor gevoel krijg je bij het dragen van die kleuren, wat doen ze voor je? Of andersom; bedenk wat je die dag nodig hebt. Bv power, rust, focus, overtuigingskracht, dicht bij jezelf blijven, etc. En kijk eens of je kunt voelen welke kleuren daar goed bij passen.

Als je dit een tijdje hebt gedaan en je wilt hier verder mee dan kan je bij mij de betekenis en werking van kleuren opvragen. Ik zet ze expres niet in dit blog omdat het belangrijk is dat je eerst zelf gaat voelen.

Patronen doorbreken of blokkades opheffen met kleur? Dat kan!

Het klinkt misschien raar maar ga eens een kleur dragen die je normaal niet draagt. Je zal zien dat dit effect gaat hebben op andere gebieden in je leven. Het is ontzettend leuk om hiermee te spelen en kan soms meer impact hebben dan je denkt. Ik ben heel benieuwd wat je gaat ervaren als je dit doet, laat het me weten.

Wil je meer weten over de kracht van kleur?

Vanaf medio november start ik met de 4-daagse workshop “Word succesvoller met de juiste uitstraling”. In deze workshop leer je onder andere hoe je kleur kunt inzetten om jezelf innerlijk en uiterlijk te versterken, beter in je vel te komen en succesvoller te worden. Klik op deze link voor alle informatie over de workshop.

Het is natuurlijk ook mogelijk om een 1-op-1 afspraak te maken en te leren hoe je kleur in jouw voordeel in kunt zetten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *