Vanity sizing is een veelgebruikte truc van kledingfabrikanten om ons meer kleding te laten kopen. Het komt erop neer dat ze hun kledingmaten zo aanpassen dat je 1 of soms zelfs wel 2 maten kleiner past dan normaal. Zo spelen ze in op de onzekerheid van veel vrouwen over hun lichaam. En het vervelende is dat het werkt. Want zeg nu eerlijk, hoe zou dat voor jou voelen als je opeens in 1 of 2 maten kleiner past dan gebruikelijk. De kans is vrij groot dat je het kledingstuk koopt. Het risico is dat je zo verblind bent door dat cijfertje, dat je minder goed oplet of het wel het juiste kledingstuk voor jou is. Terwijl de maat die op het label staat ongeveer het minst belangrijke is aan een kledingstuk.

Op welke punten moet je letten bij het aanschaffen van kleding?

 

Wat wel belangrijk is aan een kledingstuk is:

1. de samenstelling van de stof
2. het model
3. de kleur
4. de uitstraling
5. past het in je levensstijl
6. combineert het met de rest van je kleding
7. voegt het wat toe aan je garderobe
8. word je er blij van
9. kwaliteit
10. comfort
11. of het goed past, de maat is hierbij slechts een richtlijn


Wil je niet misleid worden tot het doen van miskopen?

Miskopen zijn zonde. Zonde van het geld, van je tijd, van het milieu, van de handenarbeid én het zadelt je vaak ook nog op met een schuldgevoel. Dus gebruik de maat alleen maar als hulpmiddel bij het passen. Heb je de juiste maat gevonden laat hem dan los en beoordeel het kledingstuk op basis van de bovenstaande criteria.

Zorg dat je van tevoren weet wat je belangrijk vindt aan een kledingstuk. Mijn stelregel is “bij twijfel niet doen”. En wat ik zelf vaak doe is het niet meteen kopen maar er nog even 1 nachtje over slapen of nog even een rondje lopen voordat ik de knoop doorhak. In de winkel ben je toch vaak onder invloed van de meevallende maat, de verkoopsters of de stress dat het er straks niet meer zal zijn. Laat het even los, stap er even uit en maak een weloverwogen keuze.

Wil je hulp bij het kopen van je kleding en zorgen dat je geen miskopen meer doet? Ik help je graag. Dit najaar start ik met de 4-daagse workshop “Word succesvoller met de juiste uitstraling”. In deze workshop leer je hoe je jouw ideale garderobe kunt creëren, zodat je elke ochtend blij wordt als je jouw kast open doet. Want er liggen alleen maar kledingstukken in die goed voor jou zijn, die je onderling makkelijk combineert tot de perfecte outfit voor die dag. Zodat je zelfverzekerd op pad kunt gaan en jouw doelen makkelijker bereikt. Én natuurlijk geen miskopen meer doet!

Liever 1-op-1 advies? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact met me op en we kijken hoe ik jou het beste kan helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *