Buikpijn. Al 2 dagen loop ik met een knoop in mijn maag. Het wordt tijd om naar mijn lichaam te gaan luisteren. Waar heb ik last van, wat zit me dwars?  Dingen die bij mij opkomen zijn “Geen zin, ik heb echt nergens zin in. Maar waarom dan niet? Ik probeer het al zo lang en het lukt maar niet. Waar haal ik de energie en de moed vandaan om weer verder te gaan? Ik voel me onzeker, moedeloos, moe ….” Ik loop in het bos met mijn hond en laat mijn gedachten de vrije loop. Langzamerhand kom ik tot de kern. Ik ben moe en weet even niet hoe ik verder moet. Even rusten, even loslaten is de boodschap die mijn lichaam me geeft. En dat doe ik dan uiteindelijk. Na het besef wat ik nodig heb en mezelf dat ook gunnen voel ik me verkwikt en schrijf ik vol enthousiasme dit blog, het vloeit als vanzelf uit mijn pen.

Gaaf vind ik dat hoe mijn lichaam mij de weg wijst naar wat goed voor me is, wat ik nodig heb. Ik luister er nog niet altijd meteen naar maar ben op de goede weg. De weg om naar de kern te komen. Naar wie ik ben, wat mij drijft en wat ik wil.

Wat vertelt jouw lichaam je, wat zijn jouw drijfveren?

Als  je steeds beter weet wie je bent en wat je wilt bereiken, dan wil je dat ook naar buiten brengen. In je communicatie, je acties én in hoe je overkomt. Zodat de buitenwereld in één keer ziet waar jij voor staat.

Veel vrouwen vinden het lastig om de juiste uitstraling te creëren. En dat is jammer want met de verkeerde uitstraling moet je veel harder werken om je doelen te bereiken.

Hoe zorg je dat je uitstraling past bij jouw persoonlijkheid?

Daar zijn veel verschillende manieren voor. Eén van die manieren is de kunst van het afkijken. Kijk eens naar vrouwen die je bewondert en die altijd helemaal zichzelf zijn in hun kleding. Of het nu je moeder is, iemand van je werk, een zakenvrouw, artiest of (wereld)leider. Wat bewonder je in de betreffende vrouw en hoe vertaalt zij dat naar haar kleding. En wat zou jij hiervan kunnen leren? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dit klakkeloos kopieert. Maar hoe kan je dit toepassen op jezelf?

De kunst van het afkijken kan ook via plaatjes (tijdschriften, internet) van vrouwen waarvan je vindt dat ze er goed uitzien. Vraag je bij elk plaatje af wat je zo aantrekt in het beeld. Vertaal dit eens naar eigenschappen zoals krachtig of zacht, sportief, vrouwelijk, wijs, etc. En wat maakt dat de vrouw op het betreffende plaatje zo krachtig of zacht overkomt. Zijn dat de kleuren, materialen, stijl van haar outfit? Zo word je jezelf bewust van wat je kunt doen om een bepaalde uitstraling te creëren. De uitstraling die bij jou en je doelen past!

Wat je natuurlijk ook kunt doen is mij om hulp vragen. Ik leer je graag hoe je de juiste uitstraling kunt creëren. Dat is mijn manier om jou te helpen om beter in je vel te komen en je doelen makkelijker te bereiken.

2 antwoorden
  1. Malua
    Malua zegt:

    Wat een mooie blog Karin! Ja, zo is het helemaal, en jij bent helemaal de persoon die zich afstemt op wat de ander nodig heeft. Niet op wat mooi is maar waardoor je een mooie uitstraling krijgt. Top! Warme groeten, Malua.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *