“Spreken met mijn kleding”

Het is voor mij altijd heel belangrijk geweest om mezelf te zijn in mijn kleding. Van nature ben ik vrij introvert en via mijn kleding kan ik mezelf toch goed laten zien. Én als ik comfortabel ben in mijn outfit geeft me dat ook het zelfvertrouwen om de dingen te doen die ik wil doen. En uiteindelijk ook te zeggen wat ik wil zeggen. Daarom heb ik van jongs af aan geëxperimenteerd met kleding om te ontdekken wat bij mij past en wat niet. En daar ben ik heel handig in geworden!

Kledingstijl gevonden, probleem opgelost zou je denken

Tot mijn grote frustratie werkte dat niet zo. De kleding waar ik me het ene jaar heerlijk in voelde klopte vaak het volgende jaar niet meer bij wie ik was. In de tussentijd veranderde mijn lijf (gewichtsveranderingen, overgang, ouder worden, grijs haar krijgen, etc.), was ik zelf veranderd en/of waren er belangrijke dingen in mijn leven veranderd (op het gebied van kinderen, werk, partner, woonplaats, etc.). Elke keer opnieuw was het voor mij een interessante uitdaging om uit te zoeken in welke kleding ik me op dat moment het fijnste voelde.

Ook in mijn omgeving en bij mijn klanten merk ik hoe lastig het is om comfortabel in je vel en in je kleding te zijn als er dingen zijn veranderd

Mijn moeder is het afgelopen jaar in één keer een stuk kleiner geworden door 2 ingezakte wervels. En op de koop toe ontwikkelde ze een bochel doordat ze een tijd een korset moest dragen. Lastig hoor, als je altijd precies wist wat je goed stond (ik heb mijn talent van haar ?) en dat nu in één keer niet meer voor je werkt. Of een lieve en moedige klant die al twee keer kanker heeft overwonnen maar wier lichaam en geest door alle heftige behandelingen erg zijn veranderd. Of een andere bijzondere klant die in een heftig ontwikkelingstraject zit en zichzelf opnieuw aan het uitvinden is.

Kleding kan zoveel voor je doen

Het geeft mij erg veel voldoening om te zien hoeveel ik kan betekenen voor dit soort vrouwen. Door middel van de juiste kleding is het makkelijker om jezelf (weer) te accepteren. De juiste kleding geeft comfort en zelfvertrouwen waardoor je (weer) meer plezier kunt hebben in het leven. En dat werkt door in alle facetten van je leven, van privé tot je werk.

Ontspanning, rust, zelfvertrouwen, daadkracht …

Wil jij jezelf ook graag (weer) goed in je kleding en in je lijf voelen? Vraag dan de Stijlcheck aan; een gratis en geheel vrijblijvend telefonisch gesprek waarin we samen vaststellen wat jij nodig hebt om helemaal comfortabel en jezelf te zijn in je kleding. En we bekijken of mijn programma’s je daarbij kunnen helpen.

Interesse? Klik hier en vraag de Stijlcheck aan.

Illustratie Your Personal Dresscoach - Karin Bekkeres